maanantai 18. marraskuuta 2013

Regia Zoofari

Ihailin pitkään Zoofarista tehtyjä sukkia eri blogeissa ja Facen neulontaryhmissä. Yritin vastustaa langan
kutsua mutta eihän se onnistunut, sen verran kivaa raitaa tuolla langalla saa aikaiseksi. Tilasin ensin kokeeksi mustavalkoista ja vielä toisen satsin mm. mustapinkkiä ja aloin innoissani tikuta koesukkia.

Lanka on kovin ohutta verrattuna normaalisti käyttämiini sukkalankoihin eli Novitan seiskaveikkaan ja Nalleen, vyötteessä suositellaan puikkoja 2-3. Otin kolmosen puikot, loin summassa 60 silmukkaa ja neuloin noin puolet sukasta kunnes tulin siihen tulokseen että ihan väärän kokoista tulee (kaveri oli laittanut omiin sukkiinsa 40 silmukkaa mutta hänellä on huomattavasti sirompi kavio kuin meikäläisellä). Purkamaan siis vain ja seuraavaksi 50 silmukkaa samoilla puikoilla. Taas neulomista noin puoleenväliin, sitten totean että liian löysää. Purkamaan jälleen. Vaihdoin puikot kakkosiin, loin 60 silmukkaa ja sain mieleistäni neulosta aikaiseksi.

Yhdestä kerästä Zoofaria, kakkosen puikoilla ja 60 silmukalla sain aikaiseksi parin sukkia kokoa 30 (kuvassa). Mitenkähän ihmeen monta silmukkaa pitää vääntää että saa omaan siroon 40 numeron jalkaansa sopivat sukat? No, tytöt kiittävät kun äiti tekee heille hienoja raitasukkia varastoon tulevia talvia varten.

Tuo  kuvan alalaidassa oleva Miracle - lanka on pikkutyttöjä varten. Ajattelin tehdä jotain tunikan tai boleron tapaista mutta saa nähdä mitä siitä loppujen lopuksi valmistuu. Lanka on 88% puuvillaa ja 12% polyesteriä. Ihan uusi tuttavuus mutta vaikuttaa mukavalta  neulottavalta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti