lauantai 20. elokuuta 2011

Myssyjä

Jippii, huomasin että useampikin ahkera ja kielitaitoinen neuloja on suomentanut norjalaismyssyn ohjeen. Itse olen himpannut ko. myssyn neulomista jo pitempään mutta kotiäidin aivoni ei ole taittunut englanninkielistä ohjetta selvittämään. Myös norjankielentaitoni on hieman ruosteessa nykyään (vitsi, en osaa norjaa lainkaan). Valitsin oppaakseni Villakeränen-blogista löytyvän ohjeen, siinä kun on laskettu silmukkamäärät useamman kokoiselle päälle. Kiitos vain Minna!

Tekaisin myös  toisensorttisen myssyn, Novitan ohjeen mukaan. Myssystä tuli Pipalle hieman liian iso mutta en jaksa purkaa, teen uudelleen vähän eri silmukkamäärillä. Myssy oli erittäin helppo neuloa, tulee tunnissa jos saa rauhassa neuloa (mitä minä en todellakaan nykyään saa). Täytyy laittaa kuva kunhan saan napattua ja siirrettyä koneelle.

Tuota kypärämyssyä en sitten saanut koskaan valmiiksi saakka, syystä että ei kovasti nappaa kasata edes noin pientä työtä. Nuo kaksi edellä mainittua ovat helppoja. Norjalaismyssyä ei tarvitse kasata lainkaan kun se neulotaan pyörö- tai sukkapuikoilla. Novitan myssyssä on vain yksi sauma takana, sen voisi kai myös pyörönä neuloa... pitääkin kokeilla tehdä seuraava sillä tavalla.

Tässä yksi norjalaismyssyistä:
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti