Neulonta-apua ja niksejä

Laitan tänne ylös neulojaa helpottavia vinkkejä ja linkkejä, lähinnä itseäni varten muistiin mutta kiva jos muillekin on näistä hyötyä.

----------

Äitini vinkkasi seuraavaa:
Jos neulot pyöröneuletta etkä ole varma miten paljon silmukoita on luotava (siis teet omasta päästäsi esim. neulepaitaa), tee aloitus virkaten. Virkkaa ketjusilmukoita niin pitkästi että saat haluamasi mittaisen nauhan, ota viimeinen silmukka puikolle ja ala poimia silmukoita äsken virkkaamastasi ketjusilmukkanauhasta.
Kun teet vauvalle nuttua, neulo sen verran reilun kokoinen että hihansuut yltävät käden päälle. Vauvan ollessa ihan pieni, voit ommella hihansuut kiinni jotta vauvan kädet pysyvät lämpiminä. Kun vauva kasvaa, voit avata hihansuut ja saat tavallisen nutun. Tarvittaessa hihansuuhun voi vielä neuloa vaikkapa resorin.
---------- 

Sukkapuikkojen sijasta voit käyttää pitkää pyöröpuikkoa ja käyttää magic loop - tekniikkaa. Itse olen neulonut ko. tekniikalla esim. vauvanmyssyjä. Lisäinfoa mm.
- http://www.ullaneule.net/0107/neuvot_magicloop.html
- http://www.knitting-and.com/wiki/Magic_Loop

----------

Pyöröpuikkojen kaapelin voi suoristaa seuraavalla tavalla (jos siis kiemuraisuus häiritsee):
Keitä vettä, kasta kaapeli pariksi sekunniksi juuri kiehahtaneeseen veteen, nosta pois ja oikaise. Kun kaapelia pitää suorana muutaman sekunnin, se ei enää mene kiharalle ja neulominen pyöröillä helpottuu.

----------

Siistin reunan lapasiin / sukkiin saat seuraavasti: Luo silmukat ja jaa ne neljälle puikolle. Nosta ensimmäiseksi luotu silmukka viimeiselle puikolle ja vedä viimeiseksi luotu silmukka siirretyn silmukan yli ensimmäiselle puikolle. Näin
aloituskohtaan ei tule reikää.

----------

Olkasauman saa siistiksi käyttämällä kolmen puikon tekniikkaa.


Modan lankataulukko.

Englanti - suomi -neulesanasto (Fiina-neuleen)

Kirjoneuleaakkoset

Knitting Pattern Generator - luo oma neuleohjeesi

Knit pro - omasta kuvasta kirjoneuleeksi (tai ristipistotyöksi)

Ohje raitaneuleen värin vaihtamiseen "pykälättömästi".