maanantai 28. tammikuuta 2013

Lisää huovutettua

Tuolla aiemmin vaahtosin innostuneeni huovuttamisesta. Koska nykyinen neulomistahtini on edelleenkin varsin hidas menneisiin aikoihin verrattuna, sain vasta toissa päivänä huovutettua uusimmat tuotokseni. Nopeasti nämä lapaset ja tossut tulivat silti verrattuna ensimmäisiin tekeleisiini joiden huovuttamiseen meni ainakin puoli vuotta. Tai no, ei huovuttamiseen vaan huovutusrohkeuden keräämiseen.




Nämä lapaset on tehty Huopasesta, 40 silmukkaa kutosen sukkapuikoilla. Huovutin 40 asteen hienopesuohjelmalla ja huopuivat hienosti. Koko meni ihan arpomiseksi, osoittautuivat minulle sopiviksi.



Töppöset neuloin Purosta vitosen puikoilla, varsi on Seiskaveikkaa ja malli junasukista.  Koko oli jälleen vain arvaus, puolitoistavuotiaalle ajattelin mutta tuli tuolle kohta nelivuotiaalle mahtuvat. Silmukkamäärä on sama varressa ja sukkaosassa, eli 40 silmukkaa, mikä ei ole ehkä ihan hyvä juttu. Eli jos nelivuotiaalle ajatte tekevänsä, laittaisin varteen vaikka 50 silmukkaa ja kaventaisin sitten ekalla huopuvan langan kierroksella pois ne 10 silmukkaa. Vajaa parivuotiaan jalkaan sopiva tulisi varmaan tuolla 40 silmukan varrella ja 30 silmukan sukkaosalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti